Chuťově velmi netradiční indický dál, vyrobený nejčastěji z červených fazolí a zelného munga. Středně pálivý. Veganský.
Suroviny: Omáčka z rajčatové pasty. Vařené mungo a červené fazole.
Koření: Sušené mango, černá sůl, muškátový oříšek, listy řeckého sena a máty, semena granátového jablka, zelený kardamom, skořice, červené čili.
Tento pokrm si u nás dáte v pátek, druhý týden v měsíci.
Rajmah Daal patří do skupiny indických luštěninových jídel, tedy „dálů“. Oproti jiným je v základu tvořen pouze rajčatovou omáčkou, do níž se nepřidává tradičně zázvor a česnek. Je to zejména proto, že tím může vyniknout zvláštní kořenící závar v němž jsou netradiční suroviny, jako černá sůl, sušené mungo, semena granátového jablka či muškátový oříšek.