Velmi lahodné sabdží na smetanovém základu.
Suroviny: Brambory, mrkev, cuketa, červená paprika
Koření: Řecké seno, fenykl, kardamom, koriandr, kurkuma a asafoetida
Tento pokrm si u nás dáte v pátek, druhý týden v měsíci.
Vytvářet védská sabdží je komplexní proces, není to jen „tuhletu vařenou zeleninu“. V první řadě stojí výběr kvalitních surovin, neboť právě ty definují chuť celého jídla. Zelenina se musí vařit ve správném pořadí tak, aby zůstala všechna ideálně celistvá, nerozměklá. Příliš vařená zelenina se v ohřívačích totiž stále tepelně opracovává a tak po dvou třech hodinách výdeje je z ní kaše. Var védského sabdží probíhá na velmi slabém ohni po dlouhou dobu. Další věcí je správný výběr suroviny pro nadělání omáčky či vývaru. Využívají se jak přírodní základ, tak smetana, zakysaná smetana, jogurt, ale i lehčí sójová omáčka, tamarid a další vhodné suroviny. Posledním a nejdůležitějším aspektem je určení vhodného koření pro čons, tedy kořenící závar. Zde musí přijít k ruce zkušenosti a představivost. Řada koření se vzájemně vhodně doplňuje, ale mnohé se chuťově vylučují. Koření se následně musí i správně upravit. Ideální je namlýt si jej před samotným použitím, tepelně se opracuje, ať už na oleji, nebo nasucho.
Nesmíme však zapomenout na to nejdůležitější, co védské sabdží dělá specifické, a to je pocit, který se po požití pokrmu ve vás usídlí. Védské sabdží je totiž pokrm duše. Správně vařené není nikdy dopředu ochutnáváno kuchařem. Po dovaření se do něj nestrká lžička, ale rozezní se nad ním zvoneček, neboť je obětováno Krišnovi. Ani tento duchovní standard není v naší restauraci vypuštěn!